logo
hamburger
search-iconsearch-button

Mapa z gradivom za medije

close
V vaši mapi z gradivom za medije trenutno ni datotek
S klikom na "Prenesi vse" soglašate z: in .

Tiskovni Predstavnik

Gregor Habjanič
Jurčkova cesta 222
1000 Ljubljana
T: +386 1 14207702
Kontakt

Politika zasebnosti

V podjetju LES-MMS, trgovska družba, d. o. o. cenimo zaupnost osebnih podatkov svojih strank, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in odgovorno ter skladno z določili Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in Zakona o varstvu osebnih podatkov. 
S to politiko zasebnosti vam želimo podati vse informacije, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da imate v zvezi z obdelavo podatkov kakšno vprašanje, nam ga lahko posredujete na sedež družbe ali na elektronski naslov [email protected].
Splošno
1. Upravljavec osebnih podatkov
1.1. Skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov je upravljavec vaših osebnih podatkov podjetje LES-MMS, trgovska družba, d.o.o., Cesta na Bokalce 40, 1000 Ljubljana.
2. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov
2.1. IEPRI d.o.o., Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana
2.2. Kontaktni podatki:
  • Telefon: 01 51 55 688
3. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov
3.1. Vaše osebne podatke obdelujemo le, če imamo za to ustrezno pravno podlago:
  • če ste za obdelavo podatkov podali soglasje
  • če je obdelava podatkov potrebna za izvedbo pogajanj za sklenitev pogodbe
  • če je obdelava podatkov potrebna za izvrševanje pogodbe
  • če tako določa zakon
  • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.
3.2. Soglasje posameznikaČe za obdelavo vaših podatkov nimamo druge ustrezne pravne podlage, moramo pred obdelavo podatkov za vsak posamezen namen pridobiti vaše soglasje. Posredovanje vaših podatkov je v tem primeru prostovoljno, ni povezano s sklenitvijo kakšnega posla, soglasje pa lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to za vas imelo negativne posledice. Tako npr. na podlagi soglasja vaše osebne podatke obdelujemo za obveščanje o ugodnostih, pošiljanje e-kataloga, izvedba nagradnih iger in druge namene, za katere ste nam podali izrecno soglasje.
3.3. Izvajanje pogodbeV primeru, ko se pri nas naročite na katero izmed naših storitev ali ko pri nas opravite nakup, je posredovanje vaših podatkov pogodbena obveznost, saj brez posredovanih podatkov ne moremo izpolniti pravic in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja. Podatke v tem primeru obdelujemo le za namen izvajanja pogodbe (npr. dostava blaga, izvedba naročila, komunikacija, povezana z nakupom, izpolnjevanje obveznosti iz splošnih pogojev mömax kartice ugodnosti).
3.4. Izpolnjevanje zakonskih obveznostiV določenih primerih se vaši podatki obdelujejo, ker je to naša zakonska obveznost (npr. obvezna hramba računov).
3.5. Zakonit interes upravljavcaOsebni podatki se lahko obdelujejo tudi v primeru izkazanega zakonitega interesa upravljavca, vendar pod pogojem, da nad interesi upravljavca ne prevladajo vaši interesi ter vaše temeljne pravice in svoboščine. Na podlagi zakonitega interesa tako obdelujemo vaše podatke za naslednje namene:
  • razvoj in izboljšanje naših storitev
  • tehnično vzdrževanje spletnih strani
  • varovanje in zagotavljanje varnosti našega informacijskega sistema, zaupnih informacij, varnosti zaposlenih in premoženja družbe
  • preprečevanje goljufij in morebitnih kaznivih dejanj
  • reševanje morebitnih sporov in pritožb ter varovanja pravnih zahtevkov.
Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakonitega interesa obdelujemo v okviru vaših upravičenih pričakovanj, ki jih imate v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.
4. Zbiranje in uporaba osebnih podatkov
Pri obdelavi osebnih podatkov sledimo načelu sorazmernosti, kar pomeni, da o vas zbiramo samo tiste osebne podatke, ki jih potrebujemo za dosego namena, ki ga z obdelavo zasledujemo. V nadaljevanju si preberite, v katerih primerih obdelujemo vaše osebne podatke, katere podatke ter za katere namene.
4.1. Ob obisku spletne strani
Ob obisku naše spletne strani se o vas obdelujejo nekateri vaši osebni podatki preko piškotkov (IP, naslov, nastavitve brskalnika, vsebine, do katerih dostopate na spletni strani, datum dostopa, trajanje obiska, informacije o vrsti brskalnika in uporabljeni različici, uporabnikovem operacijskem sistemu).
Podatki se obdelujejo za naslednje namene: 
  • nujno delovanje spletne strani
    zagotavljanje delovanja funkcij spletnega mesta
  • izboljšanje uporabniške izkušnje
  • prikazovanje oglasov, ki so za vas primerni in zanimivi.
Podatki, ki jih v te namene obdelujemo, se obdelujejo na podlagi našega zakonitega interesa ali vašega soglasja, če ga podate. Nastavitev piškotkov lahko ob vsakem obisku spremenite na tej povezavi, kjer si lahko ogledate tudi roke hrambe posameznih piškotkov.
4.2. Ob registraciji na spletni strani
Registracija na našo spletno stran je prostovoljna. Če se registrirate, o vas obdelujemo podatke, ki nam jih posredujete za potrebe registracije (obvezni podatki): elektronska pošta in geslo ali št. mömax kartice ugodnosti in priimek.
Po registraciji lahko v svoj mömax račun vpisujete še naslednje podatke: naziv, ime, priimek, ulica, hišna številka, nadstropje, dodatni naslov, telefonska številka, faks, e-naslov, datum rojstva ter podatke o mömax kartici ugodnosti. V primeru, da v računu shranite navedene podatke, se ti podatki ob nakupu samodejno uporabijo za dokončanje spletnega nakupa. Podatke lahko v svojem računu sami spreminjate in urejate.
Ob registraciji o vas obdelujemo še podatke o datumu registracije ter datumu zadnjega obiska.
Podatki se obdelujejo le za namen vodenja vašega uporabniškega računa ter omogočanja dostopa do podatkov o vaših preteklih nakupih in stanju na mömax kartici ugodnosti.
4.3. Ob prijavi na e-novice
Ob prijavi na e-novice se vaši podatki na podlagi vašega soglasja (6/1(a) GDPR) obdelujejo za tiste namene, za katere ste ob prijavi podali soglasje:
  • obveščanje o ugodnostih, aktivnostih, storitvah in dogodkih  [v ta namen obdelujemo podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi: ime, priimek, e-pošta, mobilni telefon]
  • prejemanje prilagojene ponudbe in ugodnosti ob posebnih priložnostih [v ta namen poleg podatkov, ki nam jih posredujete ob prijavi, obdelujemo tudi podatke o obiskanih spletnih straneh upravljavca (če ste se s tem ob obisku spletne strani strinjali) ter podatke o vaših morebitnih preteklih nakupih].
Za pošiljanje prilagojenih ponudb uporabljano profiliranje, v okviru katerega lahko glede na podatke, ki jih o vas obdelujemo (podatki o nakupih, podatki o obisku spletne strani, starost,..) predvidimo kakšna so vaša pričakovanja in zanimanja ter vam glede na to pošiljamo vam prilagojene e-novice.
Poleg navedenih podatkov obdelujemo tudi podatek o IP naslovu ter datumu in času prijave na e-novice.
Podatki se v te namene obdelujejo vse do vašega preklica.Za izpolnitev navedenih namenov, vaše podatke posredujemo zunanjim ponudnikom orodij za trženje, ki vaše podatke obdelujejo v skladu z našimi navodili. Ponudnik orodij za trženje ima svoj sedež v ZDA, kar pomeni, da se vaši podatki iznašajo tudi v tretje države, ki ne zagotavljajo nujno enake stopnje varstva podatkov. Prenos vaših podatkov v ZDA temelji na orodju za zaščito zasebnosti (Privacy Shield), ki služi kot podporni mehanizem za izpolnjevanje zahtev za ustrezno varstvo podatkov, kar pomeni, da se vaši podatki obdelujejo z ustrezno stopnjo varnosti.
Prijava na e-novice je prostovoljna, od prejemanja novic pa se lahko kadarkoli odjavite s klikom na gumb Odjava v vsakokratnem elektronskem sporočilu ali s poslano zahtevo na naslov [email protected].
5. Čas hrambe podatkov
Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega se podatki obdelujejo. Po poteku tega časa vaše podatke zbrišemo, uničimo, blokiramo ali anonimiziramo.
V določenih primerih čas hrambe podatkov določa zakonodaja, zato se podatki hranijo tako dolgo, kolikor je to potrebno zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti.
V primeru, da se vaši podatki obdelujejo za namen izvajanja pogodbe, se podatki hranijo ves čas trajanja pogodbenega razmerja ter na podlagi zakonitega interesa še toliko časa, kolikor je mogoče uveljavljati morebitne pravne zahtevke iz naslova pogodbe.
Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica vašega soglasja oziroma do vaše zahteve za izbris podatkov.
6. Vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov
V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov naslednje pravice: 
  • pravico do dostopa do podatkov
  • pravico do popravka in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov
  • pravico do izbrisa
  • pravico do omejitve obdelave
  • pravico do prenosljivosti podatkov ter
    pravico do ugovora.
Zahtevo za uveljavljanje omenjenih pravic lahko posredujete na elektronski naslov [email protected].
Kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve imate pravico, da kadarkoli začasno ali trajno prekličete svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica.
6.1. Pravica do dostopa do podatkov
V okviru pravice do dostopa imate pravico od nas dobiti potrditev ali obdelujemo vaše osebne podatke, zahtevati dostop do podatkov, ki jih o vas obdelujemo in dobiti informacije o tem za katere namene se podatki obdelujejo, katere vrste osebnih podatkov, kdo so morebitni uporabniki, koliko časa jih hranimo, v primeru, da smo podatke dobili od druge osebe, tudi podatek o viru podatkov, ter podatek o avtomatiziranemu sprejemanju odločitev. 
6.2. Pravica do popravka
V primeru, da so podatki, ki jih o vas obdelujemo, netočni ali nepopolni, imate pravico zahtevati popravek oziroma dopolnitev podatkov.
6.3. Pravica do izbrisa
V določenih primerih imate pravico doseči, da zbrišemo vaše podatke. To lahko dosežete v naslednjih primerih:
  • Kadar podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani.
  • Kadar prekličete privolitev v obdelavo podatkov in za obdelavo podatkov ne obstaja nobena druga pravna podlaga.
  • Kadar ste uveljavili pravico do ugovora obdelave osebnih podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi zakonitega interesa.
  • V primeru nezakonite obdelave osebnih podatkov.
6.4. Pravica do omejitve obdelave
V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate tudi pravico, da zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov, v okviru katere začasno prenehamo z obdelavo vaših osebnih podatkov če:
  • Oporekate točnosti podatkov.
  • Je obdelava nezakonita ter namesto izbrisa podatkov zahtevate omejitev uporabe podatkov.
  • Podatkov za namene obdelave več ne potrebujemo, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
  • Ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo podatkov.
6.5. Pravica do prenosljivosti podatkov
Kadar vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi soglasja ali pogodbe z avtomatiziranimi sredstvi imate pravico, da prejmete svoje osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ter jih posredujete drugemu upravljavcu.
7. Pravica do pritožbe nadzornemu organu
Če menite, da z obdelavo osebnih podatkov kršimo določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti tudi pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu na naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: [email protected], telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si.
8. Avtomatizirano sprejemanje odločitev in profiliranje
Profiliranje se izvaja le v primeru prijave na pošiljanje prilagojenih ponudb. V drugih primerih obdelave podatkov se profiliranje in avtomatizirano sprejemanje odločitev ne izvaja.
9. Iznos podatkov v tretje države
Vaši podatki se hranijo in obdelujejo na območju EU, razen v primeru, ko se prijavite na e-novice. V tem primeru za pošiljanje novic uporabljamo orodje ponudnika, ki ima svoj sedež v ZDA, kar pomeni, da se podatki hranijo tudi v podatkovnih centrih izven EU. Izbrani ponudnik kljub prenosu podatkov izven EU zagotavlja ustrezno raven varstva podatkov, saj prenos podatkov v ZDA temelji na orodju za zaščito zasebnosti (Privacy Shield), ki službi kot podporni mehanizem za izpolnjevanje zahtev za varstvo podatkov pri prenosu.
10. Drugi uporabniki osebnih podatkov
mömax lahko nekatere vaše podatke, skladno z namenom obdelave, posreduje pogodbenim obdelovalcem podatkov, ki podatke obdelujejo v imenu upravljavca, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika ter naslov za dostavo in telefonsko številko). Podatke uporabljajo tretje osebe izključno za izpolnjevanje svojih obveznosti v skladu z izvrševanjem postopka naročila in plačila.
Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen v kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti.
11. Viri pridobivanja osebnih podatkov
V večini primerov podatke, ki jih o vas obdelujemo, posredujete vi sami. V primeru, če pri spletni trgovini izberete kartični način plačila, nam ponudniki plačilnega sistema posredujejo podatek o tem, ali je bilo plačilo uspešno izvedeno, pri čemer nam ne razkrijejo vaše številke bančnega računa.
12. Ravnanje v primeru kršitev
V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako pa bomo s tem seznanili tudi pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.
Uporaba piškotkov
Piškotki in podobne tehnologije, kot so npr. piksli, oznake ali spletni svetilniki (»piškotki«) se uporabljajo zato, da lahko naredimo našo ponudbo, kolikor je mogoče privlačno. Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki omogočajo prepoznavanje uporabnika in analizo vaše uporabe naše spletne strani.
Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se po seji brskalnika samodejno izbriše z vašega trdega diska ("sejni piškotki"). Sejni piškotki se npr. uporabljajo, da vam ponudimo funkcijo košarice na več straneh. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po končani seji (trajni piškotki). Pri naslednjem obisku se samodejno zazna, da ste že bili na naši spletni strani in katerim vnosom in nastavitvam dajete prednost. Piškotki služijo predvsem temu, da naredimo našo ponudbo bolj prijazno uporabnikom, učinkovito in varno.
Piškotke, ki jih uporabljamo, najdete v nastavitvah piškotkov. Tam najdete informacije o ponudnikih piškotkov, namenih uporabe piškotkov, obdelanih vrstah podatkov, pravnih podlagah za obdelavo podatkov v zvezi s piškotki, obdobjem hrambe in mestih, na katerih se podatki obdelujejo.
Piškotke lahko – razen piškotkov, ki so nujno potrebni za to, da se omogoči uporaba naše spletne strani  – pri vašem prvem obisku na naši spletni strani in kadar koli kasneje sprejmete in zavrnete v naših nastavitvah piškotkov. V ta namen morate poleg piškotka vstaviti kljukico ali jo odstraniti in klikniti na "Shrani izbiro in podaj soglasje«. Te nastavitve veljajo za vaš računalnik in vašo mobilno napravo. Nastavitve piškotkov lahko poleg tega izvedete v nastavitvah vašega brskalnika ali na www.youronlinechoices.com. Če piškotke zavrnete, vam določene strani na naši spletni strani ali omogočene funkcije mogoče ne bodo na voljo.
Izvajanje politike zasebnosti
Ponudnik ima skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine in spletnega mesta. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. Uporabnik lahko svojo registracijo iz spletne trgovine prekliče tako, da preklic registracije sporoči pisno na naslov [email protected]. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.
Veljavnost
To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov bomo po potrebi dopolnjevali, zato priporočamo, da spremljate to stran.
Ta Politika velja od 7.11. 2022 dalje.

Obvestila za medije

Želite avtomatsko prejemati naša aktualna obvestila za medije po e-pošti? Potem se prijavite na naša obvestila za medije.
Vsa polja, ki so označena z zvezdico (*), so obvezna
S klikom na "Prijava na e-novice" soglašam, da bom po e-pošti redno prejemal/a e-novice LES-MMS d.o.o. ("mömax") z aktualnimi obvestili za medije. Prijavo na e-novice lahko v prihodnosti kadarkoli prekličeš. Podrobnosti o prejemu e-novic in varstvu podatkov najdeš na spletni strani mömax pod zavihkom .
© 2024 mömax・Jurčkova cesta 222, 1000 Ljubljana
logo